Poedercoaten

Poedercoaten is een proces waarbij onderdelen en oppervlakten van diverse soorten metaal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag / deklaag in de gewenste Ral kleur.

Voordat de producten kunnen worden voorzien van een coating, dienen ze eerst te worden voor behandeld. Dit is belangrijk omdat de coating optimaal moet hechten. De coatruimte wordt klaargemaakt voor het daadwerkelijk aanbrengen van de coating. Deze coating is een poeder dat in iedere gewenst kleur kan worden aangebracht. De te coaten producten worden opgehangen in de poedercoat lijn om vervolgens de coatcabine in te gaan. Omdat de poeder elektrostatisch geladen is, hecht deze direct aan het product. De producteigenschappen geven een natuurlijke aantrekkingkracht.

Vervolgens wordt het product met de poeder verhit in de oven en na verloop van tijd uit de oven gehaald om af te koelen. De doorlooptijd van het afkoelen is afhankelijk van de dikte van de coating en de vorm en grootte van het product. Na afkoeling wordt het product uit de lijn gehaald en wordt het verpakt op een pallet op een dusdanige manier dat de producten elkaar niet raken. Hierdoor is er minimale kans op beschadiging tijdens het transport. Omdat BR Coatings ook het transport zelf kan verzorgen, is het mogelijk het totale pakket bij ons neer te leggen. Aangezien er dan geen ander transport bedrijf aan te pas komt, kunnen we schade door transport en overslag vrijwel uitsluiten. Daarnaast hebben we hierdoor zelf de levertijd en het aflever moment in de hand. Dat garandeert u dat we onze afspraken na kunnen komen.

Toepassing:

Poedercoaten kent vele toepassingen. U kunt denken aan esthetische oplossingen of functionele toepassingen. Meestal is het een combinatie van die twee. We noemen u de drie belangrijkste:

1. Polyester: hoge UV-bestendigheid (ideaal voor het behoud van kleur en glans)
2. Epoxy: hoge chemische weerstand (mindere UV bestendigheid)
3. Poly-Epoxy: combinatie van de twee coatings als hierboven genoemd.

De uiteindelijke afwerking is eveneens divers: mat, halfglans, satijn, hoogglans, structuur, metallic, anti-graffiti, et cetera. Samen met u kunnen we bepalen wat de meest geschikte toepassing voor u is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag een vrijblijvende offerte aan!